ТОП-3 смачних та небанальних вегетаріанських сніданків

Неділя, 27 Червня 2021 By Адмін Off

Їсти більше овочів уранці – це чудовий та здоровий спосіб розпочати свій день. VibeMe зібрав для вас варіанти трьох сніданків – смачних, небанальних і корисних, а ще – із доступних інгредієнтів.

ВЕГАНСЬКИЙ ТОСТ З ТОФУ З АВОКАДО

Тост – це завжди гарна ідея. Його можна швидко зібрати із інгредієнтів, які є у холодильнику. Зосередитись тут, передусім, треба на якості хліба. Секрет хорошого тосту полягає у використанні найсвіжішого хліба, хрусткого та ароматного.  

Для тосту з тофу та авокадо нам також знадобиться:

ІНГРЕДІЄНТИ

  • тофу
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • куркума
  • сіль і перець
  • улюблений хліб
  • авокадо
  • зелена цибуля

ІНСТРУКЦІЇ

  1. Дістаньте шматочки тофу з упаковки і обсушіть їх. Натріть кожен куркумою, сіллю, перцем. На середньому вогні нагрійте на сковорідці оливкову олію та покладіть туди скибочки тофу.
  2. Як тільки тофу підсмажиться, наріжте авокадо та цибулю. Після цього зберіть тост. Смачного!

Автор: Rachel Chew 

Фото: Rachel Chew

 

ВЕГГІ-СКОВОРІДКА

Почніть свій день із ситної й поживної овочевої сковорідки! Снідайте картоплею, приготованою з овочами, сиром, квасолею та яйцями! Це ситний вегетаріанський сніданок з великою кількістю білка та мексиканських ароматів.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • оливкова олія
  • картопля / батат
  • болгарський перець
  • цибуля
  • сіль і перець
  • помідор
  • сальса
  • квасоля 
  • сир чеддер
  • порошок чилі
  • яйця
  • кінза (за бажанням)
  • авокадо (за бажанням)
  • гострий соус (за бажанням)

ІНСТРУКЦІЇ

  1. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій сковорідці на середньому вогні .
  2. Додайте картоплю, солодкий перець, цибулю, сіль і перець. Нехай тушкується близько 20 хвилин. Не забувайте помішувати. Картопля повинна стати м’якою.
  3. Додайте порошок чилі і перемішайте. 
  4. Додайте помідор, сальсу та квасолю, перемішайте – нехай смаки з’єднаються. На це потрібно близько 5 хвилин.
  5. Посипте тертим сиром і дайте йому розплавитися.
  6. Тим часом розігрійте ½ столової ложки оливкової олії в невеликій сковороді на середньому повільному вогні. На них посмажте яйця.
  7. Подавайте веггі-сковорідку на сніданок, увінчайте її смаженими яйцями, нарізаним авокадо, посипте кінзою та полийте гострим соусом або сальсою.

Автор: theliveinkitchen.com

Фото: theliveinkitchen.com

ОМЛЕТ З ГРИБІВ ТА КОЗЯЧОГО СИРУ ЗІ ШПИНАТОМ ТА АВОКАДО

Цей рецепт омлету може стати вашим найкращим та найулюбленішим. Гриби, шпинат, авокадо та сир – ця страва особливо гармонійна, коли начинку заправити всередину теплого яйця.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1-2 столові ложки оливкової олії
  • нарізані гриби на вибір (до 60-100 г)
  • сіль і чорний перець
  • 3 яйця
  • 1 склянка бейбі-шпинату
  • 2 столові ложки сиру, що кришиться (бринза чи козячий)
  • 1/2 стиглого авокадо нарізати кубиками
  • свіжа петрушка

ІНСТРУКЦІЇ

1. У середню сковороду налийте оливкову олію і нагрійте на середньому вогні. Додайте гриби і тушкуйте їх до золотистого кольору приблизно 5-6 хвилин. Зніміть гриби з вогню і перекладіть в миску.
2. Протріть сковорідку паперовим рушником і збризкайте олією. Розігрійте її на середньому вогні.

3. У невеликій мисочці збийте яйця з дрібкою солі та чорного перцю. Яйця обережно вилийте в розігріту сковороду. Смажте, поки краї не почнуть схоплюватися, а дно не підрум’яниться, приблизно 6-7 хвилин. Проведіть маленьким гумовим шпателем по краєчку яєшні, щоб звільнити його від посуду, а потім повільно викладіть на тарілку.
4. На половину омлету покладіть обсмажені гриби, шпинат, сир та авокадо. Прикладіть зверху другу половинку і посипте свіжою петрушкою.

Насолоджуйтесь!

Автор: cookingandbeer.com

Фото: cookingandbeer.com

Рекомендовані статті